Om företaget

Kost och fysisk träning för golf


Call to make a reservation...

Stefan Hylén är föreläsare inom kost och idrottsprestation med specialinriktning på golf. Sedan 2007 driver han det egna företaget Golfkost och har under lång tid anlitats för föreläsningar av golfklubbar, distriktsförbund och golfgymnasier. Han har anordnat utbildningsdagar, coachat elitgolfare inom Nordea tour, landslag och collegegolf och har även medverkat i tidningen Svensk Golf.


Till vardags arbetar han sedan 15 år tillbaka som gymnasielärare i Idrott och Hälsa och fick redan under idrottslärarutbildningens kurser i kost och näringslära ett starkt intresse för sambandet mellan kost och idrottsliga prestationer. Eftersom han alltid varit en flitig golfare med lågt handicap blev han särskilt nyfiken på hur golfscoren påverkas av det vi äter och dricker på golfbanan. Detta ledde till vidare utbildning inom kost och näringslära och sedan dess har det fortsatt i den riktningen.


Som utbildad pedagog inom områdena kost, hälsa och träningslära har han utvecklat sin förmåga att på ett enkelt och lättöverskådligt sätt förmedla kopplingen mellan golf, fysisk träningsstatus och idrottsnutrition, den moderna vetenskapen om kostens inverkan på idrottsprestationen. Hans uppskattade föreläsningar är fulla av konkreta och enkla tips som du kan ta med dig direkt ut på golfbanan.


Stefan Hylén är numera också huvudansvarig för Örkelljunga Utbildningscentrums golfgymnasium i samarbete med Woodlands golfklubb.

 

      Kostföreläsare Stefan Hylén

Copyright & copy: Golfkost 2007-2019 All rights reserved.