Nyheter 4

Kost och fysisk träning för golf


Call to make a reservation...

Swing Oil ska hålla världsettan på topp


Amerikanska Back Nine var företaget bakom tabletterna Back Nine Lytes som hade Vijay Singh som främste reklampelare för ett antal år sedan. Tabletterna var sk elektrolyttabletter med ungefär samma innehåll som Resorb.


Nu är Back Nine tillbaka med sin nya produkt, golfdrycken Swing Oil som fått mycket uppmärksamhet eftersom den frontas av Jason Day. Han lägger flitigt upp en rad instagrambilder med produkten. Men vad innehåller Swing Oil och kan den hjälpa din golf? Golfkost har kikat närmare på innehållsförteckningen och de aktiva ingredienserna:


Glukosamin och Chondroitin, båda finns naturligt i kroppen och extra tillskott av dessa används mot milda ledbesvär och artros, åkommor som är ganska ovanligt för personer under 50 år.


Gurkmeja (curcumin) är en gammal hälsokostprodukt som används för sina antiinflammatoriska egenskaper.


Citrulin (icke essentiell aminosyra) finns naturligt i kroppen där den ingår i citronsyracykeln där kroppens energisubstans ATP bildas. Tillskott av citrulin har visat på ökad produktion av ATP och bättre förmåga att rensa bort slaggprodukter som exemeplvis mjölksyra och amoniak ur kroppen. Ökad ork och därmed ökad prestation är ledorden här.


Rosenrot. Har länge sålts som hälsokostprodukt för sina allmänt uppiggande egenskaper men vetenskapliga bevis är alltjämt omstridda.


Taurin är en viktig aminosyra för koncentrationen av salt och vatten i muskelcellerna men brist uppstår bara vid extrem fysisk ansträngning. Användningsområdet för sporten golf är lite långsökt.


Ginseng. Naturläkemdel från en rot som anses ha allmänt uppiggande egenskaper. Viss forskning har dock menat på att vetenskapliga bevis är bristfälliga. Högt blodtryck kan vara en biverkning.


Så är då Swing Oil en dryck att stoppa i bagen? Det beror på hur man ser på användningsområdet. Till skillnad från de flesta golftillskott så är Swing Oil inte till för att hålla vätskebalansen (mycket viktig för ditt golfspel!) i kroppen under varma sommardagar. Den innehåller vare sig natrium eller kalium, de två primära elektrolyterna som kroppen behöver för att hålla vätskebalans. Så ur det perspektivet gör den ingen nytta.


Ingredienserna syftar mer, som ju namnet Swing Oil också avslöjar, till att hålla kroppens leder och muskler mjuka och skadefria så att du kan svinga obehindrat utan smärta. Är du äldre och lider av ryggproblem kan det kanske vara värt att inkorperera i din golfrutin, jag ska inte uttala mig varken för eller mot dess effekt. Men det är på inget sätt någon medicin med påstådda resultat som också företaget upplyser om på sin hemsida: "These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease" 


20 kr per flaska är inte hutlöst dyrt så det finns säkert en marknad. Med Jason Day som reklampelare är det nog en garanterad succe!

Copyright & copy: Golfkost 2007-2019 All rights reserved.