Föreläsningar

Kost och fysisk träning för golf


Grundföreläsning 1 eller 2 timmar

Rekommenderas för golfare som vill ha de grundläggande kunskaperna utan att gå in på detaljnivå. Målet med föreläsningen är enkelt: att lära golfare hur man ska äta och dricka för att få optimal koncentration och ork på golfbanan.


Frågor vi tar upp är bland annat: vad och när ska man äta för att orka prestera jämnt i 4 timmar?


Hur påverkas den viktigaste aspekten av golfen - koncentrationen - av vad vi äter och dricker och av vår fysiska träningsstatus?


Hur många slag sämre blir man rent teoretiskt om man inte äter och dricker rätt?


Spelar det någon roll vilket GI mackan i bagen har?


Hur mycket ska man dricka och vad? Vatten? Lightsaft? Juice? Red Bull? Kan man själv blanda sportdryck för golf?


Finns det speciella näringstillskott för golf som tourspelarna använder?


Kolhydrater och vitaminer, konditionsträning och blodsockerkurvor. Under föreläsningen reder vi ut begreppen och ger praktiska tips på vad man ska stoppa i bagen för att undvika fällorna och tappa slag på sluthålen.


Föreläsningsform: Power Point presentation. Ett gratis exemplar (får kopieras) av åhörarkopior ingår i priset. En större sammanfattande skrift av Golfkosts fördjupade föreläsning kan beställas som extramaterial i samband med bokningen. "Kost för Golf" (50 sidor) kostar 159 kr inkl. moms. Det går även att beställa hem skriften direkt till brevlådan (fraktavgift 39 kr tillkommer då) här


Lokalkrav: Kunden behöver ingen regelrätt föreläsningslokal med PC-projektor eller visningsduk (föreläsaren medtager portabel PC-projektor till lokalen och en ljus vägg fungerar utmärkt som visningsduk).     


Tid: ca 1 timme


Pris: 2.500 kr*


Tid: ca 2 timmar


Pris: 3.500 kr*


* Priserna gäller för golfklubbar, företag, skolor  samt privatpersoner   


* Max 30 st deltagare, vid fler tillkommer en avgift på 100 kr per deltagare. Vid större föreläsningar, 50+ deltagare, kontakta Golfkost för offert.


* För föreläsningar utanför Skåne tillkommer milavgift 20 kr per mil. Kontakta Golfkost för offert.


* Samtliga priser och avgifter är exklusive 25% moms


Fördjupad föreläsning 3 timmar

Rekommenderas för elitgolfare som söker en mer ingående förståelse om kostens inverkan på golfscoren. Föreläsning tar upp mer än grund- föreläsningen och fördjupar sig dessutom mer. Målet är att golfaren inte bara ska förstå att en viss kost är bra - utan också varför den är bra. 


Under föreläsningen räknar vi bland annat ut hur stort det individuella kostintaget är för deltagarna, analyserar olika golftillskott som används av proffsen, blandar en egen sportdyck för golfrundan och mycket mer.


Föreläsningsform: Power Point presentation. Ett gratis exemplar (får kopieras) av åhörarkopior ingår i priset. En större sammanfattande skrift av föreläsningen kan beställas som extramaterial i samband med bokningen. "Kost för Golf" (50 sidor) kostar 159 kr inkl. moms. Det går även att beställa hem skriften direkt till brevlådan (fraktavgift 39 kr tillkommer då) här


Lokalkrav: Kunden behöver ingen regelrätt föreläsningslokal med PC-projektor och visningsduk (föreläsaren medtager portabel PC-projektor till lokalen och en ljus vägg fungerar utmärkt som visningsduk).     


Tid: ca 3 timmar


Pris: 4.500 kr*


* Priserna gäller för golfklubbar, företag, skolor  samt privatpersoner   


* Max 30 st deltagare, vid fler tillkommer en avgift på 100 kr per deltagare. Vid större föreläsningar, 50+ deltagare, kontakta Golfkost för offert.


* För föreläsningar utanför Skåne tillkommer milavgift 20 kr per mil. Kontakta Golfkost för offert.


* Samtliga priser och avgifter är exklusive 25% moms


Nyfiken på hur några utvalda bilder ur en Power Point föreläsning från Golfkost kan se ut? Vill du bläddra lite bland några av sidorna i extramaterialet "Kost för Golf"?

Copyright & copy: Golfkost 2007-2019 All rights reserved.