För golfgymnasier

Kost och fysisk träning för golf


För dig som är lärare på ett golfgymnasium och undervisar i kurserna Idrottsspecialisering och Tränings och tävlingslära.


Något som ofta upplevs som svårt och krångligt är att undervisa golfeleverna i det obligatoriska kursplansmomentet kost och näringslära. Eftersom Stefan Hylén, utöver sitt jobb som föreläsare, själv också är gymnasielärare och undervisar specialidrottselever (däribland golfare) har han insett behovet av ett bra och prisvärt undervisningsmaterial som på några lektioner hjälper läraren att enkelt ge eleverna rätt kunskaper, dvs hur påverkas scoren av det vi äter och dricker på golfbanan. 


Som ett alternativ till föreläsingarna har han därför tagit fram "Kost för golf", ett undervisningshäfte på 50 sidor uppdelat i 6 kapitel som metodiskt går igenom allt en golfspelare behöver veta om kost just för sporten golf. Komplett med bilder, tabeller och diagram som visar hur många slag man står att förlora på att inte ha koll på blodsockerkurvan eller vilken sportdryck som hjälper eller stjälper. Konkreta förslag på vad du ska stoppa i bagen och praktiska tips golfeleverna kan omsätta direkt på banan. Eftersom Stefan Hylén själv är golfare är häftet självklart skrivet på golfspråk. Vill du bläddra bland några enstaka utvalda sidor ur "Kost för golf" så klicka gärna på smakprovet. 


 


"Kost för golf" går att beställa i nedanstående former. Gratis frakt på alla beställningar.


1. Inbundet häfte


Pris 1.500 kr exklusive 6% moms för paket med 10 st häften.


 


2. DVD-skiva i PDF-format. Smart och prisvärt alternativ - rekommenderas! Innehåller hela häftet, även uppdelat kapitel för kapitel. Licensanvändning. Tillåtet att kopiera över PDF-filerna till din egen lärardator och därefter obegränsat skriva ut i pappersform eller delge eleverna digitalt (licens enbart inom er skola). DVD-skivan innehåller också ett Teoriprov med tillhörande facit  i word-format, så att det enkelt går att ändra, byta ut eller lägga till provfrågor vid behov.


Pris 1.000 kr exklusive 25% moms.


 


3. DVD-skiva med extramaterial i PDF-format. Som alternativ 2 men med extra materialet Power Point. En heltäckande power point (av upphovsrättsskäl konverterad/låst till PDF-format) på 150 sidor som kan utgöra grunden för lärarens genomgångar om kost och golf på lektionerna. Dessutom väcker den rent visuellt alltid elevernas intresse. Licensanvändning. Tillåtet att kopiera över PDF-filerna till din egen lärardator och därefter obegränsat skriva ut i pappersform eller delge eleverna digitalt (licens enbart inom er skola).


I smakprovet kan du se exempel på några utvalda bilder ur Power Point.


Pris 1.500 kr exklusive 25% moms. 


 


  


Copyright & copy: Golfkost 2007-2019 All rights reserved.